Allergileksikon
Et opslagsværk fra Dansk AllergiCenter, Region Hovedstaden

Forebyggelse

Det er en fordel at lære sin sygdom at kende, både årsager og symptomer, så man ved, hvornår og hvordan man skal tage sin medicin. Har man symptomer på høfeber, er der gode muligheder for behandling. En stor del af behandlingen virker bedst, hvis den tages forebyggende. Man skal prøve at undgå de ting, der giver symptomer.

Pollen-allergikere behøver som regel kun at tage medicin i sæsonen, når der er pollen i luften. Det er nyttigt at følge de daglige pollen-varslinger. Hvis værdierne er høje, skal man ikke lufte ud i dagtimerne, men vente til aften eller tidlig morgen. Græspollen-allergikere skal selvfølgelig ikke slå græs i perioder, hvor pollen-tallet for græs er højt. Nogle er så følsomme, at pollen på tøj – specielt sengetøj – giver snue. Så må tøjet tørre inde eller blæses igennem i en tørretumbler.

Hvis man f.eks. er katte-allergiker, er det sjældent nok at holde sig fra katten, hvis man besøger folk med kat. Der er allergener fra katten i luften i hele boligen. Hvis man tager en antihistamin-tablet et par timer inden, kan man måske mindske/undgå symptomer, hvis man kun har let allergi.