Allergileksikon
Et opslagsværk fra Dansk AllergiCenter, Region Hovedstaden

Gummi

Gummi fremstilles ud fra saft af gummitræet. Det tilsættes en lang række kemikalier for at få de egenskaber, vi har brug for. I gummisaften er der allergene latex- proteiner. De kan give allergi i øjne, næse, lunger og hud. Gummi-kemikalier (thiuram, karbamat, benzothiazoler m.m.) kan fremkalde allergisk kontakt-eksem.

Når man jævnligt bliver udsat for et bestemt stof, er der større risiko for, at man udvikler allergi over for det. Personer på hospitaler og personer, der gør meget rent, eller har hænderne i vand, bruger gummi-handsker en stor del af tiden. De er derfor særligt udsatte for at udvikle allergi over for gummi.

Der er gummi i balloner, legetøj, kondomer m.m.

Hvis man reagerer på latex-proteiner i gummi, kan man få krydsreaktioner, når man spiser f.eks. banan, avocado og kastanjer.