Ofte kan frugt og grøntsager give reaktioner hos pollen-allergikere. Oftest kløe i mund, gane og svælg. Det kaldes krydsreaktioner.
Æbler
Æbler indeholder et allergen, som ligner det allergen, som findes i pollen fra birk. Der er særligt meget i grønne æbler som Granny Smith og Golden Delicious. De fleste med allergi for birkepollen vil derfor få kløe i mund og hals, når de spiser æbler. Når æblerne bages eller koges, nedbrydes næsten alle allergenerne, så æblekage eller æblegrød giver sjældent allergi.
Bananer, avocado og kastanjer kan give allergiske reaktioner hos folk, der lider af allergi for gummi (latex)
Kiwi
Ligesom i æbler, er der i kiwi proteiner, som ligner birkepollen. Derfor kan kiwi give reaktioner hos personer med allergi for træpollen.
Kiwi indeholder også et stof, som kan mørne kød. Man kan gøre kødet mørt ved at lægge det mellem skiver af kiwi. Nogle gange kan man derfor få lidt svie ved munden, når man spiser kiwi – også selv om man ikke er allergisk. Det er ikke farligt, og når kiwien kommer ned i maven, bliver den nedbrudt.
Nødder
Nødder indeholder store mængder allergener af samme type som allergenerne i træpollen. Derfor giver nødder (specielt hasselnødder) tit kløe i mund og hals hos personer med høfeber pga. træpollen. Modsat æbler, er allergenerne i nødder meget stabile. Det betyder, at de ikke nedbrydes, når nødderne opvarmes, f.eks. når de bages i kager.
Citrusfrugter
Syren i appelsiner, grape, lime og citroner kan få huden til at svie og blive rød, når den kommer på en meget tør hud eller en hud med eksem. Det er ikke allergi, men irritation. Frugternes skal indeholder også stoffer, der ligesom parfume kan give allergisk kontakt-eksem.
Peanuts
Peanuts er det samme som jordnødder. De er ikke nødder, men en slags ærter. I USA spiser man mange peanuts, derfor er der også forholdsvis mange, der får peanut-allergi. I Danmark er antallet stigende. Allergireaktionerne kan være meget kraftige, selv på ganske små mængder.
Kan man ikke tåle peanuts, kan man også have problemer med lupin, linser, bønner, ærter og andre bælgfrugter samt bukkehornsfrø, som indgår i karry.
Soja
Soja er også en bælgplante. Den er billig og samtidig rig på næringsstoffer, specielt protein. Sojabønner indeholder 2 vigtige allergener, som ikke ødelægges af varme.
Der kan være sojaprotein i brød, bønnespirer, dressing, fars, kager, margarine, pølser, pålæg osv.
Selleri
Knoldselleri hører til de grøntsager, der kan udløse allergireaktioner uden først at give kløe i munden, så man kan nå at spise en del uden at ane uråd. Reaktionerne kan derfor blive ret kraftige.